You cannot copy content of this page

NCERT solution class 12 chapter 1 Integrals exercise 1.1 mathematics part 2

EXERCISE 1.1


Page No 299:

Question 1:

sin 2x

Answer:

The anti derivative of sin 2x is a function of x whose derivative is sin 2x.

It is known that,

Therefore, the anti derivative of

Question 2:

Cos 3x

Answer:

The anti derivative of cos 3x is a function of x whose derivative is cos 3x.

It is known that,

Therefore, the anti derivative of .

Question 3:

e2x

Answer:

The anti derivative of e2is the function of x whose derivative is e2x.

It is known that,

Therefore, the anti derivative of .

Question 4:

Answer:

The anti derivative of

is the function of whose derivative is .

It is known that,

Therefore, the anti derivative of .

Question 5:

Answer:

The anti derivative of  is the function of x whose derivative is .

It is known that,

Therefore, the anti derivative of  is .

Question 6:

Answer:

Question 7:

Answer:

Question 8:

Answer:

Question 9:

Answer:

Question 10:

Answer:

Question 11:

Answer:

Question 12:

Answer:

Question 13:

Answer:

On dividing, we obtain

Question 14:

Answer:

Question 15:

Answer:

Question 16:

Answer:

Question 17:

Answer:

Question 18:

Answer:

Question 19:

Answer:

Question 20:

Answer:

Question 21:

The anti derivative of equals

(A)  (B) 

(C)  (D) 

Answer:

Hence, the correct answer is C.

Question 22:

If such that f(2) = 0, then f(x) is

(A)  (B) 

(C)  (D) 

Answer:

It is given that,

∴Anti derivative of 

Also,

Hence, the correct answer is A.


 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!
Free Web Hosting